miércoles, 29 de octubre de 2008

ADVERgaming


És una forma publicitària que es basa en la introducció de les marques dins del videojocs. Serveix per anunciar un producte, servei o marca dins del videojoc. Aquest permet una exposició continuada de l’usuari en front la marca anunciada. És a dir, s¡introdueix i s’impacta amb la imatge de la marca mentre s’està jugant.

El concepte “advergames” va ser utilitzat per primer cop en la revista Wired, l’any 2001, i va ser aplicat en diversos videojocs Web gratuïts que van ser encarregats per grans companyies.

El que busca aquest nou format publicitari és que els usuaris acceptin la publicitat i no la rebutgin com allò que interromp la seva activitat lúdica. A més a més, amb aquest nou suport publicitari, s’aconsegueix que les marques s’apropin directament al seu públic objectiu (joves) que molt sovint són també consumidors de videojocs.

Com exemple poso la campanya de Orange, que volia impactar en el seu públic objectiu jove (18-35 anys) per anunciar el seu nou producte “Targeta més missatges”. Per aquest motiu, va utilitzar aquest nou suport publicitari, concretament en jocs de la marca Xbox com Cycle Manager, NHL 2008, Skate, Tony Hawk AW, Tony Hawk’s Proving Ground, Project Gotham Racing, Need for Speed Pro Street i Pro Evo Soccer.




La marca i la informació de la promoció es podia veure en llocs on es podria veure a la vida real. D’aquesta manera Orange ha aconseguit estar present dintre del videojoc formant part del disseny (tanques, cartells, pantalles i marquesines), com es pot veure en els dos exemples gràfics, i no sent intrusiva ni molesta per l’usuari.




3 comentarios:

Jordi Rodrigo Roma dijo...

Publicitat en el món dels videojocs, un tema que està generant debat en el "mundillo". Fins ara i tal com ha explicat, la publicitat s'implementava de manera no intrusiva davant l'usuari d'un joc. Formava part de cartells, logos, estampes etc.

Pero últimament hi ha el debat sobre els jocs d'obtenció gratuïta però financats per publicitat. És a dir, estan a punt de sortir jocs els quals no hauras de pagar res per obtenir-los, pero que estaran financats per la publicitat de les empreses que hagin decidit cobrir-ne els costos. Fent que l'intrusisime d'aquesta augmenti considerablement i fins i tot afecti la partida del jugador.

Sincerament no és una questió que em preocupi ja que si no estas pagant per un joc, és normal que t'avassallin a publicitat. I és que tot és un preu a pagar.

I encara més tenint en compte que el món dels videojocs mou més diners que el del cinema i arriba a un públic encara més ampli.

loading dijo...

Sota elmeu punt de vista penso que si la publicitat financia la totalitat del videojoc estàs en certa manera ja acceptant aquesta publicitat intrusiva.

Jordi Rodrigo Roma dijo...

Sota elmeu punt de vista penso que si la publicitat financia la totalitat del videojoc estàs en certa manera ja acceptant aquesta publicitat intrusiva.

Completament d'acord.